Velkommen til en minnerik kveld med viner fra Tyskland i fokus!
Vi på Pieder Ro har gleden av å invitere til winemakers dinner med den voksende produsenten Weingut Knewitz. Denne kvelden får vi besøk av eksportsjefen Maximilian Lehr.
Her vil Max lede oss gjennom kvelden ved å fortelle blant annet om Knewitz’ historie og gjennomgå de forskjellige vinene dere får servert.
Tobias Knewitz lærte sine kunster hos topprodusentene Philip Kuhn og Wittmann. I tillegg til konen, Corina og broren Bjørn, bistår Tobias sin far i vineriet. Med andre ord, en skikkelig familiebedrift.
Tysklands nye stjerneprodusent holder til nord i Rheinhessen og forpakter 25 hektar fordelt på fire landsbyer: Appenheim, Gau Algesheim, Ingelheim og Nieder-Hilbersheim. Her er det svært kalkholdig jordsmonn. Knewitz fermenterer vinene sine på store fat og alle vinmarkene er fra 2021-årgangen økologisk sertifisert. Vinen til "Tobi" kjennetegnes ved at de er elegante, pure og stedstypiske.
Våre talentfulle kokker har i samarbeid med vår sommelier skapt en unik 5-retters meny for kvelden, som virkelig vil fremheve vinene!
Meny og viner dere får servert:
• Østers – snack agurk – hvitløk panko
Weingut Knewitz Riesling Sekt 2021
• Hummersuppe – grillet akkar – purre – eple - solsikkekjerner
Weingut Knewitz Rosé Trocken 2024
• Kveite på toast – syltet hvit asparges – grillet pak choi – hasselnøtter – tomat beurre blanc
Weingut Knewitz Appenheim 1G Riesling Trocken 2022 & Weingut Knewitz Chardonnay 2022
• And – grillet gulrot og vårløk – gulrotpuré – syltet løk – potet sticks - rødvinssaus
Weingut Knewitz Spätburgunder Trocken 2022 & Weingut Knewitz Ingelheim Ersten Lagen Spätburgunder 2022
• Rabarbrakompott - sitronkake med fennikel – marengs med Champagneeddik - yuzu sabayonne – rabarbra- og hvitvin sorbet
Weingut Knewitz Riesling Kabinett Eisenerz 2023
Dette er en unik mulighet man bør få med seg! Du får smakt deg gjennom viner - med Max som guide for kvelden. Her er det bare å glede seg til en trivelig kveld med høy kvalitet og kompetanse.
Dato: Torsdag 10. april 2025
Tid: 18.30
Pris: 1495,- per person. Det inkluderer 5-retters meny med viner.
Send oss en mail til post@pieder-ro.no eller ring tlf. 38 10 07 88 for å booke deg plass! Du kan også bestille bord via hjemmesiden vår.