EN RUNDREISE PÅ SICILIA MED PLANETA

Velkommen til en minnerik kveld med mat og vin i kombinasjon onsdag 4. november kl 19.00!

Vi på Pieder Ro har gleden av å invitere til en rundreise på Sicilia med vinprodusenten Planeta, presentert av vinkelner Stine Svarverud fra Gaia-gruppen. Siden vi ikke kan reise til Sicilia, kommer Sicilia til Pieder Ro! Denne kvelden vil Stine fortelle oss Planeta’s historie og om deres 5 vinerier, litt om vinregionen Sicilia og forklare de forskjellige vinene dere får servert.
Til disse deilige vinene skreddersyr kjøkkenet en nydelig 4-retters meny i Siciliansk stil. Det blir en uhøytidelig kveld med lave skuldre og god stemning.
For tyve år siden satt Don Diego Planeta, pater familias i Menfi og bestyrer av Sicilias største kooperativ (Settesoli) seg i 1985 fore å lage Sicilias BESTE vineri. Til å lede arbeidet satt han sin brors sønn Alessio Planeta og sine egne barn Francesca og Santi Planeta.
Planeta ble raskt Sicilias toneangivende vinprodusent, og gjennom viner som 'Chardonnay', 'Cometa', 'St. Cecilia' og 'Burdese" snudde de nær egenhendig verdens oppfatning av Sicilias potensiale. Fra et lite vineri på familiens eiendom i Ulmo nær Menfi har Planeta de siste ca. tyve år utvidet med eiendommer i Ulmo, Noto, Vittoria, Etna og Messina - en reise fra vest til øst på Sicilia, og gjennom Sicilias historiske vinområder, kjent fra antikken som arnestedene for flere tusen års kvalitetsproduksjon.
Ingen slår i dag Planeta i renommé, kvalitet og mangfold på Sicilia. Og ikke bare er de Sicilias egen komet, de er en ledestjerne i Italia.
Dette er en unik mulighet man bør få med seg! Du får smakt deg gjennom viner, med Stine som guide for kvelden - her er det bare å glede seg til en kveld med høy kvalitet og kompetanse.

Send oss en mail til post@pieder-ro.no for å booke deg plass!
Pris for 4-retters middag med viner er 995,- kroner per person.